Everyone has someone in their life that keeps them looking forward to another day

Jag känner ett inre lugn nu. Jag skrattar, vilar och njuter . Hösten är så fin. Men så är även Du min älskling. Tillsammans med dig, existerar varken tid och rum. Kärlek är bara förnamnet för det jag känner för dig. 
 
Denna, näst sista helg i oktober, var väldigt härlig. En middag i Wadköping under lördagen spenderad i Örebro. Strosande i gamla butiker, för att sedan vända kosan mot stortorgets shoppingutbud. Du säger till mig "gå före du, jag kommer strax", när jag möter dig nere vid bilparkeringen så överraskar du mig med en klarröd ros. 
 
Vi avslutar med en fika på en galleria och återvänder hem för en springtur med hunden och varma mackor med nyponsoppa och jordgubbste. Resten av kvällen splelar vi schack och myser till Så mycket bättre.
 
Att vakna upp en morgon med dig är det finaste för mig och jag tänker på texten Jag ger dig min morgon Jag ger dig min dag. En vandringstur och vår första skatt, en geocash fick avsluta denna helg i oktober, som för mig inte skulle kunnat vara bättre. För mig var den alldeles underbar.
 
 
 
 
 
Kärlek | | En kommentar |

En mångfald av arbetsmöjligheter inom farmaci

Jag läser nu tredje terminen av sex på recepetarieprogrammet på Karlstad Universitet. Jag har utvecklat mig mycket under den här tiden, men känner att jag har en bra bit kvar innan jag är redo för att träda in i yrkesrollen. I två dagar har jag nu fått ett större spektra på karriärmöjligheter inom min yrkessfär. Det är ett yrke där var tredje går i pension 2017, alltså det året jag tar examen, samtidigt som läkemedelskonsumtionen fortsätter öka och utvecklas. På åttio år har livslängden ökat med 30 år tack vare framgångar med profylaktiska, botande och lindrande mediciner. Det finns läkemedel mot cancer och HIV, och den allra senaste sensationen som är högaktuell är att man kan bota hepatit c.
 
Det är en god arbetsmarknad med andra ord. Under mina innedagar denna vecka på universitet fick jag lyssna på föreläsning av regionchefen i medicin, sedan föreläste Apoteksgruppen, en av de åtta aktörerna på marknaden, om att det finns en möjlighet för oss inom farmacin att vara egenföretagare och driva, samt äga ett eget apotek. Det var intressant att ta del av hur det är att vara apoteksägare, vilket jag själv skulle kunna se mig som någon gång i framtiden. Det blev även ett givande besök på landstingets slutenvårdsapotek där tillverkning av extemporeläkemedel som cytostatika, sterila medel, näring och antibiotika tillverkas och försörjer landstinget med medicin. Det låter för mig som ännu en intressant inriktning att kunna få jobba inom landstinget med tillverkning. Det har även inom primärvården visat sig finnas behov av farmaceuter som kan stötta och ifrågasätta läkares utskrivning, bedömning och medicinering. Det är något som det lär bli mer av i framtiden pga att minska felen som kan uppstå men också för rådgivningen skull.
 
 
Jag har också fått inblick i en annan växande verksamhet, nämligen apotek inriktade på djurläkemedel. Jag älskar djur och tycker att det blir allt viktigare med medicinering till djur då efterfrågan ökar. Ägare vill idag kunna ge sina djur allt de behöver och hälsoaspekten kommer in där. Det leder till större efterfrågan till vård och medicin. Bönder och hästägare tex. måste också kunna få tillgång till djurläkemedel.
 
Ännu en aspekt som jag kollat upp lite själv, är det här med apotek som e-handel. Rådgivning via kundtjänst ökar och så gör även itanvändningen. Det är smidigt och enkelt. 
 
Med andra ord. Nej, nej, som receptarie står man inte bara och expedierar recept. Såklart det finns andra instanser som jag inte tagit med exe. giftinformationscentralen. Själv blir jag peppad av att det finns många olika arbeten, inriktingar osv. Jag beöver inte bestämma här och nu att jag arbetar på lilla apoteket i min lilla stad resten av mitt liv, utan möjligheterna är många och arbetsmarknaden god. Jag tycker bara att det är ett yrke som det inte uppmärksammats så mycket i samhället. Det finns så många olika grenar inom branschen och det handlar om så mycket mer än att dela ut medicin. Apoteksverksamheten håller på att ta över många delar av vården och farmaceuters kunskap börjar framhävas alltmer, då den tidigare faktiskt underskattats av många. Det leder till att farmaceuter börjar bli aktuella i bland annat primärvården, (i USA i militären), inom djurmedicin, it, föreläsningar, ledarskap osv. 
 
Ett givande, lärorikt, ärofyllt och uråldrigt yrke. Rekommendaras starkt till dem som är intresserade av medicin, hälsa, människor och naturvetenskap. 
 
 
 
Farmacistudent | | Kommentera |

Nature does not hurry, yet is everything accomplished

 
Det är riktigt vackert ute nu. En promenad i solskenet ger mig mycket energi efter en hård skoldag. Jag får chans att ventilera och bara vara. Detta är verkligen min favoritårstid. Ljuset från solen får löven att glimra likt guld. Min lyckliga hund springer ner till sjön och tar kanske årets sista dopp, innan vi sakta vänder hemåt igen. Väl hemma avnjuts en kopp te och läsandet fortsätter. Det är läkemedelshistoria som står på schemat. Det är en härlig kombination av mina favoritämnen, farmakologi och historia. Detta var en bra dag trots allt. 
I skog och mark, Vardasgrubbel | | Kommentera |
Upp