Skiathos

Saltstänkta sjöbrisar från det glittrande blå Medelhavet och 30 grader i luften. Citroner, granatäpplen och lime längs rangliga bergsvägar. Det är ord som beskriver den grekiska ön Skiathos där jag spenderade en veckas semester.  Denna ö har sedan en tid tillbaka varit ett drömresmål för mig och det bästa av allt var att hela min familj var med. Vi öluffade också till Skopelos och pilgrimsvandrade till kyrkan Agios Ioannis Kastri, som mest förknippas med bröllopet i Mamma Mia The Movie. Men en tur till ön Tsougria blev det också vilket är platsen The Beatles önskade att få köpa på 1960-talet.

Skiathos ligger i norra Sporaderna, en ögrupp i Egeiska havet. Ön är som sagt mest känd från filmen Mamma Mia The Movie som utspelades där och på grannön Skopelos. Resan dit blev för mig en tid för eftertanke och äventyr. Jag fick leka turist bland grekiska gränder och kikade på scener från musikalen. Jag har soldyrkat på stränder som såg ut att höra hemma på foton tagna från en resebroschyr. Jag har fått chansen att för första gången uppleva vilda delfiner hoppandes längs med båten. Glömt tid och rum, försjunken i min nya favoritbok, Anna-Lisas Antik, av Eli Åhman Owetz.

Ön var vacker. Jag tappade andan näst intill varje dag. Den gamla hamnen i Skiathos stad. Stränderna. Maten. Och framförallt naturen. Grekland levererade, som alltid. 

Nu har jag bockat av fyra grekiska öar, och har en hel drös kvar att se. Alla är speciella på sitt sätt. Jag kommer därför att dela med mig av många bilder därifrån framöver.
Resor & Äventyr | |
#1 - - Beata:

Superlyckat är just vad det blev, en oförglömlig resa Kram till dig♥♥

#2 - - Catrine:

tack älskade älskade mamma! <3

Upp