Inleder semestern i Fryksdalen

Den här helgen har jag och L varit uppe i Fryksdalen i Värmland. Vi har bara njutit och vilat. En underbar inledning på min semester. I fredags besökte vi mormor åt L (min bonusmormor) och hon bjöd på mat, fika och jag fick en födelsedagspresent. Så underbar människa! I lördags efter vi haft sovmorron tog vi en tur till Mårbacka för att gå i Selma Lagerlöfs spår. Det var en intressant och rolig förmiddag. Nästa bok jag ska läsa blir triologin om Löwensköldska ringen. Jag blev så inspirerad och den verkar så fin med förbannelser, spöken blandat med kärlek och sorg. Föreställningen om den på Västanå teater bidrar dessutom till suget. 
 gula hallon på Mårbacka
 
Tossebergsklätten blev nästa destination efter vi sagt hej då till Mårbacka. Det var som att vara i fjällen på toppen och vyn över Fryken slår det mesta. Vi käkade skrädmjölsvåfflor medan vi beundrade utsikten. En storloppis i två lador alldeles bredvid Tosseberg fick avsluta äventyret. Jag fann dock inget men L hitta fina bronsfärgade fotoramar för några kronor.
Därefter åkte vi in i Sunne där vi hängde i stan och beslöt oss för att äta lite kinamat ändå. Det är ju ändå semester så det är väl klart man får unna sig. All mat gjorde att vi kände för en långpromenad. Vi åkte därför ut i ödemarken och gick på en slingrig landsväg. Längs vägen käkade vi blåbär, spanade efter älg och varg, samt analyserade spår och bajs från djur. I slutet på vägen fanns en liten skogstjärn som vi funderade på om vi inte skulle tälta vid under natten. Men så dåligt utrustade som vi var, fick det stå sitt kast för den här gången. Vi vandrade tillbaka istället, svettiga men utvildade av tystnaden och lugnet som omfamnade oss. Det var bara ett dopp i Fryken som fattades. Ett härligt kvällsdopp från klippor fick det bli. Vattnet var ljummet och det kändes som en nollställning att dyka ner i det svarta Fryken. Reinkarnation. 
 
 
Hungriga och trötta bestämde vi oss ändå för camping nån kilmoterer från stugan, alldeles vid stranden. Där grillade vi, såg solnedgången, åt jordgubbar och drack päroncider, skrattade och talade, innan natten sa sitt och det var läggdags.
Idag åkte vi hem, efter två timmar på stranden. Sen kom regnet och åskan. Men vi hade haft tur med vädret. Avslutningsvis var  det ett par härliga dagar med många underbara sommarminnen som skapats.
 
I skog och mark, Resor & Äventyr | |
#1 - - Beata:

Vilken fantastisk start på semester😀😀🌞🌞🌞💖💖

Upp