Allmänlydnadskväll kurstillfälle 2

Ikväll var vi på det andra kurstillfället i allmänlydnad med Elise. Det var regnigt och ruskigt väder, men en rolig kväll med mycket kontaktträning. Både jag och husse får massa inspiration och pepp till träning, så det är positivt. Elise är helt slut och har slocknat i sin fåtölj. Hon tittar inte ens upp när jag klappar på henne. 
Husse tränar för fullt med belöningsteknik i olika form.
 
Förra gången var också spännande och vi fick mycket trevlig respons från tränaren som skämtsamt påstod att Elise kommer bli ett lydnadschampion. Det värmde gott i mammahjärtat. Men klart att det är tröttsamt att gå på kurs också. Vi är där två timmar och är helt slut efter det. Det är mycket att ta in och det är lärorikt.
Matte kör kontaktövning.
 
Nu går tvn varm här hemma och det ses på fotboll där det hejas på Polen innan sömnen kallar.
Hundliv | | En kommentar |

Midsommardröm

Helgen var som en midsommarnattsdröm. Vi tog bilen och åkte ut till de djupa värmländska skogarna för att fira med släkten. Det är sagolika trakter som L kommer ifrån och att det är nu som naturen är som finast gör ju inte saken sämre direkt. Vi umgicks, åt massa mat, diverse onyttigheter och jordgubbar, massor av jordgubbar! Vi gick promenader och talade och skrattade. Tog kort, plockade smultron längs vägkanten, tittade på ett gammalt ödetorp som jag tänker göra ett eget inlägg om frampå, samt beundrade den rika floran som finns däruppe med bland annat nattviol som växer vilt.

När vi väl åkte hem igen sent på natten fick vi syn på en blodröd måne vid horisonten och en tät dimma ute på ängen. Otroligt vackert.
Under lördagen var vi hemma hos mina föräldrar och åt även där en massa god mat, kollade fotboll och talade en massa. På kvällen bestämde vi oss för att cykla ner till stranden för att ta årets första dopp. Vänernhavet var alldeles lagom varmt och perfekt att doppa sig i. Vi avslutade dagen med en glass och en del skratt. En magisk kväll med mannen i mitt liv som får mig att le så fort jag tänker på det.

Den sista dagen på långhelgen fick bli en shoppingdag i Karlstad. Vi hann både med ikea och klädeshandling. Därefter blev det vardagssysslor att ta igen då tvättiden var bokad och matlådor behövdes fixas.

Idag åter måndag igen. Det kändes lite tungt att vakna på morgonen, men annars är jag taggad för en ny vecka med nya utmaningar.

I skog och mark, Resor & Äventyr | | Kommentera |

Allmänlydnadskurs ikväll

Idag hade jag min sista jobbdag för denna vecka. Så skönt! Ikväll ska vi på kursstart i allmänlydnad på Brukshundsklubben med Elise. Vi har anmält oss tidigare år men pga. flytt så har vi fått skjuta fram det. Idag är vi äntligen tillbaka på banan igen. Målet är att skapa en bättre kontakt mellan oss (husse/matte) och Elise, ha roligt såklart och få lite redskap att arbeta med som kan underlätta vardagen, såsom koppelträning exempelvis. 
Imorgon är vi bjudna till L:s mormor och det ska bli mysigt. Annars är vi nog hemma i helgen och vilar upp oss. Väderprognosen för midsommar är ju densamma som varje år, så ser inget lockande i att resa bort. 
Nu taggar vi inför kvällen och äter lite tacos. Trevlig midsommar önskar jag!
Hundliv | | En kommentar |
Upp