En kopp med grönt te

Jag läser just nu världens roligaste kurs, nämligen farmakognosi. Den handlar om hur växter kan användas som läkemedel, samt hur kost påverkar hälsan. Jag får läsa om läkemedelsväxter i alla dess typer. Perfekt för mig som är intresserad av just örter och naturläkemedel.

När jag väl tänker på det så har jag under hela mitt liv haft en läggning just för naturmedicin, homeopati och liknande. När jag var liten så satt jag och lekte affär med just hälsokostinriktning. Mamma hade ett blad upphängt med olika örtteer och deras användningsområden, som jag gärna spanade in. Min lilla pudel som jag växte upp med medicinerades genom homeopati då han led av diverse allergier, vilket också ledde till min första egentliga kontakt med naturläkemedel. Idag är jag lika frälst i hur man kan läka naturligt och använt mig av gurkmeja mot reumatism och nyponpulver i förebyggande syfte mot Elises ständiga urininfektioner som valp.

Idag skrev jag klart en uppsats som jag ska ha redovisning på till veckan. Den handlar om grönt te och dess hälsoeffekter. Så intressant!

Dess aktiva substans är EGCG och det har forskats en hel del om just denna antioxidant, som använts i 5000 år. Den ska bland annat vara bra för:

·         Cancer

·         Hjärt- kärlsjukdomar

·         Kognitiva sjukdomar

·         Bantning och reducering av bukfetma

Så efter dagens hårda slit, tänker jag unna mig en kopp av denna mirakeldryck. 

 
Farmacistudent | |
#1 - - Beata:

Vilken underbar tekopp♥

Upp