Hösten släckte sommaren med den mjukaste av kyssar

September är en av de vackraste av månader. Jag känner en inre ro som sommarstressen aldrig bjuder på. Även om det är mycket som händer, så trivs jag. Jag trivs med skolan. Med jobbet. Med livet. Inte varje dag dock, men för det mesta. Jag har alltid ställt höga krav på gällande hur jag vill leva mitt liv. Det är effektivt och jag uppnår alltid det jag vill. Utåt kan mitt liv säkert verka som en dans på rosor men riktigt så lätt är det inte. Kraven för med sig en ångest och den är inte alltid lätt att hantera. Ändå känns hösten alltid som en fräsch nystart med nya förhoppningar och nya kunskaper att ta del av. 
 
Den här veckan har schemat varit fullsmockat. Jag har studerat farmakologi och jobbat på apoteket. Det är roligt att jag känner mig peppad och trivs så bra. Jag och Elise har också varit på brukshundsklubben och tränat. Elise har trimmats och varit hos veterinären som tagit bort tandsten. Hon ger mig så mycket glädje den hunden. Och jag är så lycklig trots att det är mycket att göra med henne att jag har möjligheten och tid till det med utöver skola/jobb. Att jag har föräldrar som ställer upp med tid och hjälp och även en pojkvän som förstår min livsstil. För det är inget som gör mig så lycklig som att få hålla på med djur. 
När vi gått klart lydnadskursen är jag sugen på att testa spår. Det är kombon mellan pudel och labrador som jag tror starkt på. Hon har det i sig. 
 
Hundliv, Vardasgrubbel | | 2 kommentarer |

It takes a lifetime to discover Greece but it only takes an instant to fall in love with her

Idag längtar jag tillbaka. Det har gått en månad nu sen vi var i Skiathos och på Skopelos. Jag kollar på bilder som påminner om dagarna i paradiset. 
 
 
Vackra gränder
 
Hela gänget på utforskningsfärd
Och mycket mat hehe... Min standardfrukost
Jag var ju tvungen att kolla hur ett grekiskt apotek ser ut. Det är lite skillnad mot Sverige må jag säga, men många liknande produkter finns. Katten verkar vara bossen på stället:P
Klocktornet där Sophie (Amanda Seyfried) befinner sig vid när hon skickar breven till sina pappor i filmen Mamma Mia The Movie. Det ligger högt uppe på ett berg med utsikt över gamla hamnen i Skiathos stad.
Utsikten från klocktornet
Mamma Mia glass tog vi på vägen ner. Den var jättegod med smak av körsbärslikör tror jag om jag inte minns fel?
Vi tog en stor båt ut till ön Skopelos för att titta på scener från filmatiseringen av Mamma Mia The Movie. Bland annat kyrkan Agios Ioannis Kastri och en del stränder där scener som Lay your love on me utspelades på. Det spelades Abba musik i högtalaren och det dansades också. Man kände sig taggad.
 Delfiner hoppade längs med båten. De var svåra att ta kort på för de var snabba. Jag kände att jag var i paradiset. Naturen var fantastisk och jag kan inte annat än att hålla med de andra svenskarna på båten, nämligen "Thailand släng dig i väggen"!
Agios Ioannis Kastri. Det var en del trappor upp och jag blev genomsvettig i värmen. Men det var så värt det när vi fick se utsikten.
 Slående eller hur?!
Glada och nöjda.
Resten av dagarna spenderades med samma underbara vyer. Nu åter på Skiathos.
 
 
Pyssel & DIY | | 2 kommentarer |

Kladdkakemuffins

Muffins är enkelt, gott och snabt att göra. Jag gjorde smeten på tio minuter under tiden som jag lagade mat. Det kan behövas lite gott till efterrätt ibland. Jag tycker det är underskattat med muffins och har själv många gånger valt bort det för bullar, men det är ju så synd då det är så gott. Det är extra bra när man är stressad och inte hinner vänta på en bulldeg som ska jäsa.
Receptet är från ica
 
Recept & Godsaker | | Kommentera |
Upp